מה לעשות לאחר תאונה בשטח ציבורי?
על מנת לשפר את סיכויי הנפגע לזכות בפיצוי המקסימאלי, בשל הפגיעות שנגרמו לו בתאונה בשטח ציבורי, יש להקפיד על כמה כללים.
הוכחת רשלנות העירייה
חשוב לתעד, ככל האפשר, את זירת התאונה, מקום התאונה והמפגע ממספר זוויות שונות וכן ממספר מרחקים. בנוסף, חשוב לתעד את הפציעות שנגרמו כתוצאה מהתאונה. במצב כזה, המצלמה שיש כמעט לכולנו בטלפון הסלולארי יכולה לסייע מאד וכדאי לצלם באמצעותה את זירת התאונה, את הפציעות שנגרמו לנו ולמעורבים נוספים.
חשוב ביותר לשמור את פרטיהם של העדים לתאונה ושל נפגעים נוספים, ככל שהיו כאלה, לרבות, שם, כתובת, מספר תעודת זהות ומספר טלפון.
הוכחות הנזק
חשוב מאד להתפנות לבית חולים ולקבל טיפול רפואי מיד לאחר התאונה. כל התיעוד הרפואי שנרשם בבית החולים והמסמכים האחרים שיימסרו לנו שם (כגון צילומים, טפסי פענוח של בדיקות, הפניות, המלצות על ימי מחלה ועוד) יסייעו בהמשך להוכיח את טענות התובע ולקבל את הפיצוי המקסימאלי, בגין התאונה ברחוב.
כאשר משוחחים עם הרופא, חשוב לציין בפניו שנפגענו בתאונה ברחוב, להסביר לו בצורה מדויקת מה קרה, להראות את כל הפציעות ולציין בפניו את כל התלונות. הרופא ירשום הכל בגיליון הרפואי, שהעתק שלו יש לשמור, יחד עם יתר התיעוד הרפואי. כן יש לשמור את כל התיעוד הרפואי בגין בדיקות שנערכו לאחר התאונה.
הוכחות הקשר הסיבתי
על הנפגע להוכיח שהנזק שנגרם, הינו תוצאה ישירה של רשלנות העירייה או בגין רשלנות הבעלים של המקום הציבורי. בעניין זה, מומלץ לפנות לעורך דין מנוסה ומתמחה בתחום הגשת תביעות נזיקין נגד רשויות מקומית, בטרם פנייה לעירייה, שכן עורך דין מנוסה יוכל לתאר בפני העירייה את הנזק שנגרם באופן שיוכל להביא פיצוי במקרה של תביעה.
מאילו גורמים ניתן לתבוע פיצוי בעקבות תאונה בשטח ציבורי?
המוסד לביטוח לאומי
אם התאונה ארעה בדרך לעבודה או בדרך חזרה מהעבודה או במהלך העבודה, ניתן לפנות למוסד לבטוח לאומי. אולם, על הפנייה להיעשות בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפגיעה. הגשת תביעה במועד מאוחר יותר תפגע בסכום הגמלה שיקבל הנפגע או בעצם הזכאות לה.
תביעה כנגד הערייה או הרשות המקומית או בעלי המקום הציבורי
עומדת בפני הנפגע בשטח ציבורי אפשרות להגיש תביעה נוספת לפיצוי כנגד הערייה או הרשות המקומית שבשטחה נפגע בתאונה. סכום הפיצוי ישולם למעשה על ידי חברת הביטוח של העירייה, שביטחה אותה, במיוחד עבור מקרים שכאלה.
במסגרת התביעה כנגד העירייה, יצטרך הנפגע ברחוב להוכיח שהתאונה ברחוב והנכות שממנה הוא סובל נגרמו כתוצאה מהתרשלות כלשהי של העירייה, או כתוצאה מכך שהעירייה הפרה חובה מסוימת החלה עליה, לדוגמא, מדרכה שבורה, בור באמצע המדרכה, כביש שביצעו בו עבודות ולא הניחו שילוט מתאים על פי חוק, חלקי בניה, זבל שזרוק ברחובות ועד.
כיצד נקבע גובה הפיצוי בשל תאונה ברחוב?
דרגת הנכות הרפואית שנקבעת לנפגע מתייחסת לליקוי הפיזי שממנו הוא סובל ונקבעת על ידי רופאים. במוסד לביטוח לאומי מדובר ברופאים חברי הועדה הרפואית ובבית המשפט, ברופאים המומחים שבודקים את הנפגע מטעם הצדדים או מטעם בית המשפט.
על מנת לקבוע מה גובה הנזק שנגרם לנפגע וממנו לגזור את גובה הפיצוי המגיע לו, יש לקבוע, בנוסף לנכות הרפואית, גם את דרגת הנכות התפקודית.
האם יש צורך לפנות לעורך דין?
תביעה לפיצוי בשל תאונה בשטח ציבורי מחולקת לשלבים שונים, מערבת פנייה לגורמים רבים והטיפול בה עשוי להימשך זמן רב. בשל מורכבותה של תביעה כזאת, מומלץ מאד לתאם פגישה עם עורכת דין שירה פינקלשטיין, המתמחה בדיני הנזיקין ובפרט בתאונות בשטח ציבורי, שתנחה את הנפגע באשר לאופן הפעולה הרצוי.
זכרו - גם תאונות קלות שאינן מותירות נכות, יכולות לזכות את התובע בפיצוי כספי.
יצירת קשר
לצורך קבלת מלוא המידע הרלוונטי והתייעצות ראשונית, ללא התחייבות או תשלום, הנכם מוזמנים ליצור קשר עם עורכת דין שירה פינקלשטיין, טלפונית או דרך טופס יצירת קשר שבאתר.